Der er flere tosser, end vi lige går og tror!

Ja, som det også fremgår af overskriften, så må jeg desværre erkende, at det har vist sig, at der er flere tosser, end jeg lige gik og troede i vores samfund. De sidste års diskussioner på de sociale medier (primært Facebook og Twitter) har vist, at der er flere covid-19 benægtere, end jeg kunne forestille mig i et oplyst samfund som i Danmark.

Selv personer som jeg kender perifert, som jeg tænkte var fornuftige og velfungerende personer, har vist sig at være benægtere af covid-19, og helt udenfor pædagogisk rækkevidde. Jeg har prøvet at tage nogle diskussioner på de sociale medier i en ordentlig tone, men da benægterne typisk referer til selvudnævnte såkaldte frihedskæmpere som f.eks. popsangeren og influenceren Saszeline Dreyer, rækker mine evner ikke længere til en faglig diskussion, hvorfor jeg har valgt ikke at gå ind i diskussionerne mere.

Dem der står bag konspirationsteorierne spreder ryger som f.eks. at 5G teknologien er grunden til coronavirus, at Microsofts grundlægger Bill Gates har udviklet en vaccine med en indbygget overvågningschip, og at virussen alene er opfundet for at skabe frygt, så alle mennesker i hele verden får vaccinen med den indbyggede overvågningschip.

Der er i mellemtiden opstået andre forsamlinger som Men in black, som arrangerer demonstrationer, hvor man brænder dukker af statsministeren af, og opfordrer demonstranterne til at “smadre byen på en ikke-voldelig måde“. Det skaber en frygt og en polarisering i samfundet, hvor dem der er for og imod restriktionerne ser hinanden som modstandere.