Det er svært at være kvinde i Tyrkiet!

Jeg skrev et indlæg her på siden for en måneds tid siden med overskriften “Tyrkiet bliver endnu farligere for kvinder!” – der har desværre været mindst to episoder i den forgangne uge, som har bekræftet min forudsigelse. Der er desværre ikke engang tale om episoder i den konservative og uoplyste del af samfundet, men derimod på allerhøjeste niveu i det politiske system i landet. Nærmere betegnet præsident Erdogans præsidentpalads, der er kendt for at være verdens største præsidentpalads med dens 2250 rum!

Den første episode fandt som tidligere nævnt sted på præsidentpaladset i Tyrkiet, hvor præsident Erdogan gæstede EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen, og EU-præsident Charles Michel. Det ses tydligt på video og billeder fra mødet, at der alene var opstillet stole til Charles Michel og Recep Tayyip Erdogan, mens EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen overraskende måtte stå op et kort øjeblik, da hun indså, at der ikke var opstillet en stol til hende, som hun kunne sidde på, og derfor måtte tage plads lidt længere væk fra mødet på en sofa.

Den anden episode i samme uge fandt sted i Istanbul, hvor oppositionspartiet CHP’s lokale forkvinde i Istanbul, Canan Kaftancioglu blev kritiseret af de regeringsvenlige medier og på de sociale medier, fordi hun tog plads i forreste række til en begravelsesceremoni for en tæt medarbejder til hende.

De regeringsvenlige medier og trolde på de sociale medier kritiserede hende for at stå på de forreste rækker, selvom det ikke er særlig velset i islam, at kvinder står på de forreste rækker. Ifølge kritikerne må kvinder ikke stå sammen med mænd på de forreste rækker, men skal tage plads på de bagerste rækker efter mændene.