Tyrkiets nye YouTube-fænomen

Tyrkiet har fået sig en helt ny YouTube-fænomen! Han er måske den største nogensinde, og på ingenmåde “Hr. hvem som helst”. Han hedder Reis Sedat Peker, og er kendt i landet som værende et af de største i underverdenen, men er samtidig kendt for at have tætte forbindelser til erhvervslivet, musik og filmverdenen og ikke mindst det politiske miljø i landet. Han er især kendt for at have støttet Tyrkiets præsident Erdogan de seneste år, ved at have afholdt store støttearrangementer, hvor han bl.a. har truet venstrefløjen.

Peker har på det seneste været i modvind, da han ifølge sig selv og medierne har blandet sig i en intern konflikt i regeringspartiet AKP, hvor flere fløje bekæmper hinanden, og måtte flygte ud af Tyrkiet, for ikke at blive fængslet efter pres fra den ene fløj. Ifølge politiske analytikere drejer det sig om en konflikt, der skyldes en magtkamp blandt Erdogans svigersøn og tidligere energi og finansminister Berat Albayrak, og nuværende indenrigsminister Süleyman Soylu. Begge har været spået til at overtage magten i Erdogans AK Parti efter ham.

Den 2. maj begyndte Peker at optage videoer fra sit eksil i De Forenede Arabiske Emirater, hvor han begyndte at fortælle om sine relationer til regeringspartiet AKP, og hvilke ulovligheder der foregår i miljøet omkring regeringspartiet. Peker har indtil videre lavet 6 videoer, som har været set af flere millioner på kort tid. I videoerne fortæller han bl.a. om voldtægt, drab, overfald, økonomisk kriminalitet, narkohandel osv. som regeringens ministre eller deres familier er indblandet i. Peker hentyder bl.a. i videoerne, at han er blevet advaret af landets indenrigsminister Süleyman Soylu om at flygte ud af landet, da statsanklageren gik i gang med at undersøge ham.

Peker seneste video er blevet set af 7,5 mio. seere på bare to dage, og har fyldt medierne i den seneste tid. Alle venter med spænding på Pekers kommende videoer, og hvilke nye informationer han vil fortælle om regeringens ulovligheder.